onsdag 11 april 2012

Gårdagens facit och dagens schema.

Cyklade hem till Högdalen på morgonen. Hade varit i Hökarängen kvällen innan, målat färdigt skafferiet, druckit kaffe, målartvättat golvlister, sett dålig film ("Bruno") och försökt sova på den platta madrassen på golvet medan koffeinet rasade i kroppen och grannen i porten intill hade karaokefest till "I Wanna Know What Love Is", framåt småtimmarna övergående i ett klassiskt lägenhetsbråk. En natt utan särskilt mycket sömn, således.

Men nu var det morgon, grått men friskt, cykelturen tog femton minuter. Där hemma fyllde Mikaela år. Bakom böckerna i bokhyllan hade jag gömt en ugglelampa och Kristian Lundbergs "Och Allt Ska Vara Kärlek". Eftersom jag inte hade hunnit slå in dom överlämnades de provisoriskt insvepta i en gammal skitig kofta. Tillvaron är sån just nu. Det får vara lite spartanskt.



Idag åker Mikaela till Hökarängen för att slipa väggar. Själv har jag hand om en rastlös och gnällig unge som ska ut och rastas i det hopplösa gråvädret. Blir det några luckor i schemat kommer de fyllas med sömn, läsning i A.L Kennedys "The Blue Book", och Kulturradion i P1, idag om skivbolaget Kning Disk. Det sistnämnda har jag sett fram emot hela veckan.

Inga kommentarer: