onsdag 25 april 2012

Dagens skiva #49.

Varje dag, så länge högen med olyssnade skivor finns kvar, lägger jag in en ny cd i iTunes och lyssnar igenom den.

Idag: The Lucksmiths - Why That Doesn't Surprise Me

Så kom igår då äntligen solen, och jag fick tillfälle att plocka fram ännu en av de tre Lucksmiths-skivorna jag köpte för ett par veckor sedan. Ett band som skrivit en låt med titeln "T-Shirt Weather" är ju liksom inte gjorda för regngrå dagar. "Why That Doesn't Surprise Me" är ännu en fin Lucksmiths-skiva. Ljudbilden är om möjligt ännu varmare än på tidigare skivor jag hört med bandet. Bakom den omisskännliga gitarrpopen smyger försiktiga stråkar. Det låter stundtals som landsmännen The Go-Betweens allra lugnaste stunder. Väldigt fint.

2 kommentarer:

Jesusofcool sa...

Bevakade den här auktionen också, men missade den. En av dom få Lucksmiths-skivor jag inte har. Skönt att den gick till någon som förtjänar den!

Missade tyvärr deras avskedsturné när dom besökte Stockholm och Varberg m.m., men ska någon gång införskaffa deras live-DVD från dom sista fyra spelningarna i Australien.

Niklas sa...

Ack, känns alltid lite taskigt att ropa hem en skiva framför näsan på någon annan.

Jag missade Lucksmiths på Pop Dakar för några år sedan. Eller missade och missade, jag tror jag var lite trött, och på den tiden var jag inget jättefan, så jag åkte hem och sov istället. Det kan man ju ångra så här i efterhand.