onsdag 18 april 2012

Dagens skiva #42.

Varje dag, så länge högen med olyssnade skivor finns kvar, lägger jag in en ny cd i iTunes och lyssnar igenom den.

Idag: Damien Jurado - Ghost Of David

Damien Jurado är ju all the rage just nu, tack vare hans senaste album "Maraqopa", som hyllats både här och där. Jag har bara hört "Museum Of Flight", och den var tillräckligt jättebra för att göra mig rejält nyfiken, trots att min enda tidigare erfarenhet av Jurado är låten "Ohio". Men den är ju visserligen fantastisk den också. Hög tid att kolla upp honom alltså. Och när "Ghost Of David" finns för en tjuga på Myrorna är det ju inte mycket att tveka på. En fin skiva är det. Lågmäld, tassande, försiktig, vacker. Ganska exakt som jag föreställde mig den, och kanske till och med lite bättre. Det känns som en skiva som växer. En skiva att återkomma till, gång på gång, år efter år.

2 kommentarer:

thisismycat sa...

Bra bra bra! Caught In the Trees, Saint Bartlett och nämnda Maraqopa är ännu bättre. De tre senaste skivorna med Jurado, vill säga. Where Shall You Take Me gillar jag också, sen finns det en drös med lite anonyma skivor som dock innehåller väldigt bra enstaka spår.

Niklas sa...

Mycket att kolla upp där! Jag köpte faktiskt "Rehearsals For Departure" för någon månad sen också, men har inte hunnit lyssna på den ännu. Där finns ju "Ohio", som jag gillar så mycket. Men jag är rätt inställd på att övriga skivan kanske inte är fullt så fantastisk. Garderar mig mot en besvikelse.