måndag 4 februari 2013

Småspararens våndor.

Nu är det måndag, och då öppnar börsen igen. Då sitter jag klistrad vid min internetbank och vakar, med skammen blossande i ansiktet. Jag är ju naturligtvis helt ointresserad av börsens svängningar - egentligen. Men sedan jag började spara pengar i fonder har intresset liksom smugit sig på. Förra veckan var en svart vecka på börsen. Då förlorade jag tjugo kronor på fem dagar. Idag hoppades jag på en vändning, men istället försvann ytterligare sex kronor i tomma intet. Det är ju inga astronomiska summor vi talar om direkt, men särskilt peppad på att fortsätta blir jag ju inte.

2 kommentarer:

daniel sa...

Har också börjat med fonder, för nåt år sen. Det är fortfarande småsummor det rör sig om och kommer nog aldrig bli mer än så. Men bra att pengarna är lite "låsta" ett tag. Det är för mig viktigare än eventuella vinster. För än så länge har vi bara förlorat på det! Ha!

Niklas sa...

Förrförra veckan hade jag tjänat totalt 45 kr på mitt fondsparande. Det kändes bra. Nu inte lika bra. Vill du låsa pengarna kan jag annars rekomendera Hoist Spar. Extremt smidigt och enkelt, och ränta på 2,9 %. Det är högre än mina fonder någonsin varit uppe i.