lördag 16 februari 2013

Lördag.

Idag, för att fira att jag fått sova till sju istället för fem för första gången på två veckor, återupptog Frank och jag en gammal helgtradition från pappaledighetstiden: morgonfika på café, och skivshopping.

Vi tog tunnelbanan in till Skanstull vid niotiden, strövade runt på Söder en liten stund och kom fram till Bengans precis när de öppnade. Vi kikade runt på skivor en stund, far mer intresserat än son, snackade lite med expediten och köpte till sist den här för en hundralapp:

Älskar Junior Boys två första skivor. Sen tappade jag intresset lite, och kände inte ens till att "It's All True" existerade. Men hundra kronor för en vinylskiva är ju inte farligt mycket pengar, och den korta provlyssning jag hann med i butiken lovade gott. De hade fortfarande popkänslan kvar, efter att ha plågat mig igenom Jeremy Greenspan solo fruktade jag att det bara var beatsen kvar., men så verkar alltså ej vara fallet.

Hursomhelst, jag la skivan under vagnen, och så gick vi traditionsenligt över till Louie Louie, där far drack kaffe och son åt ostfralla. Där är så trevligt om morgonen, när det är lugnt och stilla, en och annan student, några nyvakna bakfulla, någon mediepappa med barnledigt, försjunken i en bok... Det blev en välbehövlig förmiddag av mysig respit från den gråsvarta sörja som utgjort livet de senaste veckorna.

2 kommentarer:

Martin sa...

Hör av dig nästa gång så kan vi kanske, kanske, möta upp.

Niklas sa...

Absolut, det vore trevligt! Kanske rent av har vägarna förbi "Nya" Hornstull inom en snar framtid, är sugen på att försöka stryka ett par titlar från vinylönskelistan, och Mickes känns som ett bra ställe att vända sig till.