tisdag 7 februari 2012

#317. Wilco!


I slutet av februari ska jag se Wilco. Det ser jag fram emot. Det ska bli trevligt. För att inte råka ut för samma sak som när jag såg Fleet Foxes i höstas, det vill säga, bli besviken på grund av ytlig relation till låtarna, kör jag just nu ett intensivt inlyssningsprogram. Jag har visserligen lyssnat på Wilco även tidigare, men, med undantag för "Yankee Hotel Foxtrot", inte i sån omfattning att jag har någon större koll på enskilda låtar. Det ska det bli ändring på nu. I programmet ingår multipla genomlyssningar på de Wilco-skivor jag har sedan tidigare, kompletterande inköp av album jag saknar, samt komponerande av playlists som ska ge förstärkt relation till enskilda låtar. Jag tror det kan lyckas. 

Här finns en playlist jag slängde ihop tidigare idag, bestående av låtar från "Being There", "Summerteeth" och "Yankee Hotel Foxtrot" - som råkar vara de enda Wilco-skivor jag har hitills... Stort fokus på midtempolåtar, men den blev ändå så bra att den gick på repeat hela eftermiddagen. Inget nytt under solen här, majoriteten av mina läsare har garanterat bättre koll på Wilco än jag, och för dem är det här knappt ens grundkursen. Men ändå. En början.

Och imorgon bör "A.M." dimpa ner på hallmattan. Fick den på Tradera för en tjuga. Jag vet att det är långt ifrån deras bästa, men jag är ändå förväntansfull. Det här ska bli kul.

2 kommentarer:

thisismycat sa...

Om du vill förhandskolla vad som väntar: http://wilcoworld.net/#!/watch-wilcos-live-on-letterman-performance/

Det går att önska låtar på Wilcos hemsida, förresten.

Niklas sa...

Tack för tipset, ska kolla upp.