lördag 21 augusti 2010

#103. The Bats - The Guilty Office.


Jakten på den perfekta poplåten kan härmed betraktas som avslutad. Jag har hittat den, jag har lyssnat på den. Och jag älskar den. "The Orchard" av Nyzeeländska The Bats är ett litet mästerstycke på strax under fyra minuter, väl gömt längst bak på deras senaste skiva "The Guilty Office". Jag var fullständigt omedveten om The Bats existens fram till för några veckor sedan. Tydligen har de funnits sedan åttiotalet. Nu vill jag veta mer, jag vill veta allt. För jag trodde bara det var The Go-Betweens som kunde skapa den här sortens bitterljuva, varma, smeksamt stråkbeklädda pop.

Nu ska det också sägas att hela "The Guilty Office" inte är lika fantastisk. Inget här är dåligt, men inget har heller riktigt samma drabbande melodi eller produktion som "The Orchard". Det är, allt som oftast, habil gitarrindie. Men ibland glimrar det till.


1 kommentar:

Filip sa...

Tack för den! Ett perfekt avbrott mitt i det nattliga tentaskrivandet. Äger skivan "Daddy's Highway", men har faktiskt aldrig riktigt gett den en ärlig chans. Får ta tag i det sen.