fredag 6 januari 2012

#294. 2012 #2.

Projekt under 2012: gå igenom hyllor och garderober, sälja, kasta, magasinera eller ge bort det som är överflödigt eller aldrig används. Snygga till, sortera ut, minimera, damma av, plocka fram gamla bortglömda artefakter. Först ut: bokhyllan. Inte färdigt, men en klar förbättring mot tidigare. Ska skaffa fler folksy tidsskriftssamlare från Orla Kiely, för de där genomskinliga historierna högst upp, är inte så kul. Högarna med gamla nummer av Sex, Pop, The Believer och Sonic är inte så charmiga de heller.

2 kommentarer:

Filip sa...

Den hemska känslan av att slänga saker. Får alltid en känsla av att något stort saknas mig när jag kommer hem till Stockholm och märker att mamma har gjort sig av med gamla kläder, tidningar eller vad det nu kan tänkas vara. Vad fan, det där gamla Buster-numret från 1992 eller de där gamla trasiga limited edition-conversen kan man ju behöva lite när som helst, liksom. Äh, jag gillar det inte. Finare och renare blir det väl, och så kan ju kanske någon annan faktiskt ha större nytta av det. Men ändå.

Niklas sa...

Nej, jag tycker också det är svårt. Min bokhylla befriades från ungefär en pappkasse böcker, men de åkte in i garderoben istället för till Myrorna eller soporna. Det rörde sig om böcker som jag a) hade flera exemplar av, eller b) har läst och inte gillat. Trots gallringen står böckerna i dubbla rader på vissa ställen. Kommer få investera i fler hyllor vad det lider.