lördag 30 mars 2013

Saturday Looks Good To Me - Every Night.


Det är lustigt - jag har nästan varit aggressivt ointresserad av Saturday Looks Good To Me. Det har jag inte varit med om tidigare, att känna ett sånt agg mot ett band utan att veta mer om det än bandnamnet och hur omslaget till senaste skivan ser ut. Kanske var det bara så att jag där och då, när "Every Night" var aktuell,  var väldigt trött på glättiga livsstilsindieband med klatschiga namn och sökte mig i rakt motsatta riktningar. Eller så var det något annat. Dumt hursom, för "Every Night" är inte alls så tokig. Det är förvisso inte en skiva som ens med den bästa vilja kan betraktas som särskilt intressant. Det är topplistepop för Converse-publiken. Northern soul-influenser, svajiga röster, strummande gitarrer. Inget man inte hört tusen gånger tidigare, men det är bra melodier, medryckande, upplyftande, den sortens musik jag varit som mest sugen på senaste dagarna, innan våren övergick i vinter igen. I sina bästa stunder påminner det lite om Comet Gain anno "Realistes", men utan Comet Gains skärpa och intelligens. Men det är framförallt den sortens pop som Voxtrot spelade, om nu någon minns dem (jag minns dem mest för att jag medan jag lyssnat på "Every Night" ständigt brottats med frågan: "vad är det det här påminner om?" och svaret visade sig vara just Voxtrot...)

Trevlig musik för soliga lunchraster då man är precis lagom less på jobbet och längtar tillbaka till ungdomens bekymmerslösa år.

5 kommentarer:

Gustav sa...

Hm... vet inte om det här var en sågning eller en hyllning? Axelryckning kanske? :)

Niklas sa...

Var jag så luddig? :) Det är en bra skiva, det tycker jag. Vissa låtar är jättebra. Har du lyssnat på den?

Gustav sa...

O ja, tyckt om bandet länge, och Every Night är nog favoriten näst efter föregångaren All Your Summer Songs.

Tyckte inte det var luddigt, förstod ju hur du menade, bara väl många förbehåll. :)

De släpper precis en ny skiva förresten, de spretar fortfarande rätt mycket, men på totalen är de nog lite flummigare nuförtiden. :)

Niklas sa...

Får lyssna på föregångaren också då.

Ja, de mesta förbehållen är väl egentligen mina fördomar, eller min fix idé om att jag inte "borde" gilla det här. Men gillar, det gör jag. Skivan sökte sig in i mitt hjärta på något sätt.

Gustav sa...

Ja, ge föregångaren en chans! Rent låtmässigt tycker jag nog att "Since You Stole My Heart" är deras största stund. Helt fantastisk poplåt, kvalar nog in på min 00-tal topp 50. :)