torsdag 7 mars 2013

Den absurda skivmarknaden.

Det är ju direkt hopplöst att köpa vinylskivor på Tradera numera. I varenda liten bonnhåla ute i landet verkar det sitta någon kuf med ärvda pengar som hen gladeligen spenderar på gammal vinyl. Jag kan inte se någon annan anledning varför en skiva som jag kan få för åttio kronor på Mickes Skivor kostar tre gånger så mycket på Tradera. Tillgång och efterfrågan; den som inga skivbörsar har, den får köpa sina skivor på nätauktion. Och det är många som inte har några skivbörsar. Själv är jag rätt nöjd just nu, för jag har jagat Van Morrisons "Astral Weeks" i månader, och i fredags fann jag den för mindre än en hundring på nämnda Mickes. En skiva att möta våren med. Igen.


4 kommentarer:

John sa...

Jag har aldrig tidigare fastnat riktigt för Van Morrison. Men jag har lyssnat nästan oavbruten på honom sen vinylkvällen, och astral weeks i synnerhet. Det är ju fantastiskt bra.

Niklas sa...

Vad roligt! Ja, "Astral Weeks" är en skiva man kan förlora sig i. Flöjterna! Gå gärna vidare med "Veedon Fleece" eller "Tupelo Honey". Kanske inte fullt lika fascinerande som "Astral Weeks", men lite souligare, lite mer direkt, och i vissa låtar tycker jag man klart och tydligt hör varifrån Håkan Hellström tagit soundet till "För Sent För Edelweiss" (skivan).

John sa...

Det ska jag göra! Har även fastnat för Moondance, riktigt bra.

Niklas sa...

Ja, den är svängig och bra! Första skivan jag köpte med Morrison. Den borde man ju också ha på vinyl, förstås.