onsdag 6 mars 2013

Busschaufför Action.

Jag jobbar på Regeringsgatan, mitt i hjärtat av Stockholms city. Utsikten från mitt fönster är spektakulär. Jag ser kostymer och kotlettfrisyrer, affärsmän och affärsdamer, bilar, bilar och bilar. Då och då uppstår dråpliga situationer. De har nästan alltid med fordon och dess förare att göra. Ofta undrar jag hur många våldsbrott som skulle kunna undvikas om vi alla tog oss fram till fots istället för på hjul.

Som idag. Plötsligt höll det på att bli en krock vid övergångsstället där nere. Det var en taxibil som stannat mitt i vägen, förmodligen för att släppa av eller på någon. Bussen bakom höll på att köra in den, och busschauffören störtade ut ur bussen, rosenrasande. Han cirkulerade runt taxin med sin smartphone riktad som en revolver mot taxichauffören. När han kommit fram till taxins motorhuv stannade han och rörde sig inte ur fläcken, men höll telefonen fortsatt riktad mot vindrutan. Det var som ett ställningskrig. Taxin hade hindrat bussens framfart. Nu skulle busschauffören göra detsamma mot taxin. När busschauffören inte fick den reaktion han hoppats på gick han över till att bryta sönder taxins vindrutetorkare och böja bak dess backspegel. Först då flög taxichauffören ut ur sin bil, riktade några rallarsvingar mot bussföraren, som vigt kastade sig åt sidan, fortfarande filmande med sin mobil. Jag är glad att inget blodvite uppstod. Efter det här lugnade de ner sig, busschauffören återvände till sitt förarsäte i bussen. Jag tänkte mig att han låtsades att den var en stridsvagn.

2 kommentarer:

gittilou sa...

va blire?! dock kan jag vittna om att kriget fortsätter även bland fotgängarna.. jag berättade väl om han som gick rakt på mig och skrek "HÖGERTRAFIK I SVERIGE SEN 1967!!" i älvsjö? :)

Niklas sa...

Haha, ja, det är ju också en klassiker!