onsdag 2 april 2014

Gustin.

Det här tyckte jag var intressant. Gustin, världens första - tja, vad ska man kalla det? - print on demand-tjänst, fast för kläder. Riktigt fina kläder också, som det ser ut. I och med att företaget enbart syr upp så många plagg som faktiskt beställs behöver de inga lager och kan hålla nere kostnaderna till nästan chockerande rimliga nivåer. Frågan är bara om lönerna är lika rimliga för de som syr upp kläderna? Någonstans brukar det ju alltid finnas en hake.

Bortsett från det så är jag sugen på något av de mörkare paren denimjeans, och någon av de mönstrade oxfordskjortorna. När nästa lön kommit kanske jag vågar mig på en beställning.

4 kommentarer:

daniel sa...

Kollade in oxford-skjortan. Men det verkar som att man bara en viss tid på sig att köpa? Häftigt koncept oavsett, och rimliga priser därtill.

Niklas sa...

Ja, de samlar in beställningar, och har de fått in tillräckligt många innan tiden gått ut skickas de till produktion. Skickas de inte till produktion betalar man förstås inget. Spännande upplägg tycker jag.

Anonym sa...

Intressant projekt! Den ljusblåa Oxford-skjortor var fin (och prisvärd). Blir dock inte klok på dessa storleksguider online. Är ca 180 cm och väger väl typ 70-75 kg, dvs rätt normalbyggd. S eller M, det är den ständiga frågan.

Niklas sa...

Nej, det där är ju alltid en utmaning när man handlar på nätet. Och annars också, kan jag tycka. Ska man ta ett plagg som sitter perfekt, eller ta ett lite större och vänta sig att det krymper? XL brukar dock vara ett säkert kort för mig när det gäller skjortor. Byxor är svårare.