onsdag 5 mars 2014

Virginia Astley och Georg Riedel.

Frank fick titta på "Alla Vi Barn I Bullerbyn" när vi var i Karlskoga, Lasse Hallströms version från tidigt åttiotal. Frank älskade det, och jag höll på att röras till tårar av Georg Riedels fantastiska signaturmelodi, och, ja, av resten av musiken också. Det är dels nostalgi, eftersom jag själv tittade på "Bullerbyn" som barn, men det är också stämningen i musiken i kombination med den oskuldsfulla idyll som målas upp. Sammantaget får det mig att tänka på Virginia Astleys musikaliska målningar av ett lantligt England på "From Gardens Where We Feel Secure", en skiva jag lyssnat mycket på senaste året.

Slutsats: jag behöver mig ett par Georg Riedel-skivor att möta våren med. Och gärna också "From Gardens Where We Feel Secure" i ett mer romantiskt format än mp3-filer.


2 kommentarer:

daniel sa...

Oh, jag älskar "From Garden Where We Feel Secure"! Det är min nummer två bland sov-skivorna. Dvs, när man vill ha en slummer på soffan mitt på dagen. Nummer ett är Groupers "Alien Observer", en skiva jag aldrig tröttnar på.

Niklas sa...

Åh, slumra mitt på dagen, det var länge sen... Men kan tänka mig att Virginia Astley funkar klockrent som bakgrundsmusik. Ska kolla upp Grouper!