tisdag 17 juni 2014

Till Vildningarnas Land.

Hittade "Till Vildningarnas Land" för en femma på loppis i helgen. Har aldrig vare sig läst den eller fått den läst för mig, men däremot har jag ju sett filmen. Och nu blev jag tvungen att se om den. Den får verkligen en annan dimension sedan man själv fått barn. Vissa repliker kommer som dolkstick i hjärtat. Allt det där vuxenpratet vildingarna håller på med, fullständigt obegriplig rappakalja men levererat med största gravallvar. Precis som det måste låta i ett barns öron. Genialiskt. Men inte alls med i boken.

Och hur bra filmen än är så kommer trailern alltid att vara snäppet bättre. 

3 kommentarer:

Valdemar sa...

Jag älskade boken som liten och tycker mycket om filmen också. Det är imponerande att det går att göra en hel långfilm av en så tunn liten bok, men så är ju väldigt mycket av det som händer i filmen inte alls med i boken. Oftast brukar det ju vara tvärtom – att man får skala bort en massa när man gör en filmatisering av en bok.

Niklas sa...

Nej, det är verkligen en omvänd sorts adaptation, och just därför så genial. För såväl bok som film skildrar ju barnets känsloliv, men filmen lite mer avancerat, lite mer på vuxnas villkor kanske.

Filip sa...

Så himla fin film. Måste nog se om den här i sommar.