tisdag 1 maj 2012

Första maj.


Idag är jag ingen god kamrat. Inte så att jag förskingrar skattepengar, avknoppar offentliga verksamheter eller något annat lömskt, jag bara... sitter hemma istället för att demonstrera. Av den enkla anledning att jag är för slö och bekväm för att åka in till stan. Demonstrera borde jag ju. Det finns ju mycket att demonstrera mot. Men istället:

- njuter jag av solskenet, värmen, gott kaffe och lekande (eller grälande?) ekorrar i lekparken med Mikaela och Frank. (Det gäller att passa på, SMHI utlovar ju snöblandat och temperaturer runt nollpunkten redan i slutet av veckan...)

- ligger jag på sängen och varvar sömn med läsning av sista sidorna i "The Blue Book" och Kristian Lundbergs "Och Allt Ska Vara Kärlek".

- lyssnar jag på Lightships "Electric Cables", den skiva jag sökt högt och lågt efter ända sedan jag lät mig förhäxas av The Clienteles sprött grönskimrande "God Save The Clientele" för några vårar sedan. Kan bli vårens soundtrack.

- ger jag mig ner i mixträsket, som fram tills nu varit outforskad mark för mig. Jag börjar med den nysläppta Avalanches-mixen "Sleepy Bedtime Mix For Young Ones", med för dagen passande softpop och bossa nova.


Och ikväll cyklar jag till Hökarängen och påbörjar arbetet med att ställa upp böcker i våra nyligen uppsatta elfahyllor. Att ställa upp saker i hyllor är bland det bästa jag vet. Ett skäl så gott som något att flytta.

Vad gör DU idag?

6 kommentarer:

thisismycat sa...

Vi tog välförtjänt sovmorgon och långfrukost, sen röjde vi det lilla till uteplats som hör till vår hyreslägenhet och jag planterade om ett par krukväxter och köpte en ny. Nu har jag varit ute och cyklat två mil och det är dags för mat. På det hela taget en mycket bra dag.

gittilou sa...

jag jobbade till kl 14 ungefär, sen cyklade jag hem och.. ve & fasa.. DROG NER PERSIENNERNA och sov en stund (hade faktiskt jobbat ett helt dygn), när jag vaknade var det fortfarande soligt och varmt så då tog jag ett marsvin under armen och gick å la mig på ekebyslätta.

hinner ni träffa mig helgen 11-13 förresten? jag är inte säker på att jag hinner, vet inte hur programmet ser ut. men det vore najs. kommer bo på hotell i sollentuna!

kram!!

Jesusofcool sa...

Ingen dum första maj det där inte! Kul att Lightships gått hem! Höres//mvh Tommy

Niklas sa...

thisismycat: Låter trevligt! Vill också ha möjlighet att plantera. En del växter ska vi väl kunna tränga ihop på vår nya balkong, och så ryktas det om lediga platser på kolonilottsområdet i Hökarängen. Jag hoppas rykter stämmer. Vore inte dumt alls.

gittilou: Eventuellt flyttar vi den helgen, men du kan ju alltid komma förbi lägenheten och säga hej medan vi bär grejer!

Jesusofcool: Det var en fin dag. Vi hörs snart!

thisismycat sa...

Hehe, hur medveten är bokstapeln? Lokko-volymerna, feber, På Drift, Bukowski, Sista Äventyret, Bang. Även om det inte var meningen så var ju böckerna väldigt populärkulturellt "korrekta"!

Niklas sa...

Faktiskt inte så väldigt medveten. Åtminstone inte så tillvida att de skulle vara medvetet placerade just för fototillfället. Däremot är det här böcker jag har framme, medan massor av böcker förpassats till bananlådor i källaren. Och där har det ju naturligtvis gjorts ett urval, dels utifrån min egen smak, men också utifrån vilka böcker jag faktiskt vill "skylta" med.