måndag 28 maj 2012

Dagar som kommit, dagar som gått.

Vi är inflyttade nu, sedan lite mer än en vecka tillbaka. Hela flyttlördagen ägnade vi, förutom då själva flytten, åt upppackning, medan Frank sov över hos sin mormor och morfar. Vi avrundade med grekiskt på kolgrillen i Hökarängen centrum. Vi var uppenbarligen inte riktigt önskade av det lokala hänggänget. Middagsgäster innebar att de behövde dämpa sig, och det hade de alls ingen lust med. Vi undviker nog det stället i fortsättningen.

I övrigt har det varit soliga och ganska lugna dagar. Vi har varit för utmattade för att orka lägga någon större energi på att tömma de bananlådor som står uppställda mot två av vardagsrummets väggar. De innehåller mest skivor och böcker, och vi kan leva utan dem i ett par veckor till. Istället har vi låtit det få bara vara vardag. Lagat mat, handlat, utforskat Hökarängen med omnejd, sett på film, läst, sovit.

Jag har jobbat en del också. Några timmar här, någon dag där. Med arbetspassen utspridda på det viset blir de faktiskt riktigt trevliga. Det är kul också att få en anledning att åka in till stan ibland. Se lite folk, leta lite skivor i second hand-backar. Nej, jag växer nog aldrig ifrån det.

Veckans trevligaste dag var helt klart torsdagen. Fick ett SMS från min gamle vän Stefan, som ställde ut foton på ett galleri på Hornsgatan. Jag masade mig dit efter jobbet, upplevde lite kultur för första gången på vad som känns som evigheter. Stefan och jag tog varsin öl på Mariatorget, och sen åkte jag iväg till Björkhagen för att plocka upp ett par skivor jag ropat in på Tradera någon vecka tidigare. Skivsäljaren visade sig vara av den trevligare sorten, och jag blev kvar ett par timmar, drack kaffe och snackade musik och småbarnsliv.

Så helgen: loppis i Årsta. Två skivor och en bok. Maratorntittande på The Wire säsong 2. Finöl och oliver på balkongen. Sandlådan i parkleken runt hörnet. "Vad Jag Älskade". Bristande inspiration.

2 kommentarer:

thisismycat sa...

Jag fortsätter konversationen här, tänker jag.

Nej, det blev inte stan - det blev mitt ute på landet. Eh, jag är lite vankelmodig, men vi har redan skrivit kontrakt och allt. Det blir nog bra - TROR jag. Tids nog. Och blir det inte det så får vi väl flytta igen, inte mer med det. Men ändå, egen trädgård, lagom utrymme, skogen nära inpå. Det är inte så tokigt.

Niklas sa...

Det låter ju verkligen inte så tokigt. Egen trädgård är något jag själv drömmer om. Framförallt då att kunna odla lite grönsaker och kryddor. Och lagom utrymme är man ju inte heller bortskämd med.