fredag 29 april 2011

#205. Brighton Rock, igen.

Mot bättre vetande är jag lite peppad på den nya filmatiseringen av "Brighton Rock". Ska man tro på IMDB har den inte direkt imponerat biobesökarna, men där är å andra sidan intelligenskvoten bara marginellt högre än den är bland kommentarerna på YouTube, så det kanske inte är så talande. Skådespelare som Helen Mirren och Sam Riley (som spelade Ian Curtis i "Control") borgar ju också för kvalitet. Men jag är kluven till om det är en bra idé att flytta fram handlingen från 30-tal till 60-tal. Inte för att det bör påverka historien allt för mycket, men det känns som ett billigt sätt att casha in på den fortfarande pågående (väl?) "Mad Men"-trenden. Samtidigt känner jag självklart en lätt kittling i kroppen när jag ser trailern, och framförallt då scenen med vesporna. Jag tänker "Quadrophenia", jag tänker "The Originals". Jag tänker framförallt, återigen, att jag borde läsa "Brighton Rock", romanen, igen. Eller vad som helst av Graham Greene. Det har jag tänkt många gånger.

I sommar kanske.


5 kommentarer:

Filip sa...

Läste boken när jag pluggade i Brighton. Vad jag minns så gillade jag den. Rent spontant känns det fel att den inte utspelar sig på 30-talet, men precis som du säger så kittlar det alltid lite extra i kroppen när man ser en mods-liga med vespor i engelsk miljö. När The Guardian kallar den "A masterpiece" så måste den ju innehålla några bra grejer, tycker jag. Att filmen sedan utspelar sig i vackra Brighton-miljöer är självklart också ett plus.

Tunga skådisnamn, men framför allt fastnar jag vid att gubben som spelade cab driver i Sherlock har fått en roll. Han har något väldigt ondskefullt över sig.

gittilou sa...

jag vill också se den!

Niklas sa...

Den fick högt betyg i DN också, så kan säkert vara värd en titt.

gittilou: Kommer du ihåg att jag läste den här boken när du och pappa var på besök för ett par somrar sedan? Och att jag blev skitsur vid ett tillfälle för att jag trodde att du slarvat bort den för mig? Good times.

gittilou sa...

haha, var det den boken? hade jag slarvat bort den eller vad kom vi fram till? :D

Niklas sa...

Nej, den var inte bortslarvad, jag tror du hade lagt den i min bokhylla eller något i den stilen. Ingen skada skedd!