måndag 26 september 2011

#246. En månad utan onödig konsumtion.

Oktober står för dörren. Också en jävla månad. Läste precis mitt lönebesked. På grund av en tidigare miss i mina tidrapporter, som genererat en för hög lön under hela 2011, har min lön för förra månadens arbete nollats. Detta, plus att första utbetalningen av föräldrapengen från Försäkringskassan alltid är på ett väldigt lågt belopp, plus en kostnadsintensiv september, innebär att mina finanser är på en all time low.

Jag är med andra ord väl synkad med resten av världen. Men när vår stadsminister pratar om ansvar, och med det menar "konsumera", blir det naturliga för min del att göra det motsatta.

Oktober, åtminstone fram till 25:e, blir därför så fri från konsumtion som en månad kan bli. Jag lovar att kontinuerligt rapportera om frestelser och fällor, om våndor och om motiverade undantag, om ångest och om vad jag hoppas ska vara en känsla av att ha blivit renad. Vi får se. Återkommer gör jag iallafall. Nu ska jag lägga bud på mina sista Tradera-skivor innan köpstoppet inleds. Önska mig lycka till!

4 kommentarer:

Martin sa...

Lycka till! Hoppas de blir billiga.

Niklas sa...

Tack, det blev de. De "viktigaste" fick jag tyvärr inte. Hade siktat på två Fleet Foxes-skivor. Min bror bjuder med mig på deras konsert i Stockholm i höst, och jag hade gärna lyssnat in mig lite mer innan.

Martin sa...

Du får ta dig till bibblan och låna. Vet att åtminstone en Fleet Foxes finns på den i Hornstull.

Niklas sa...

Bra idé. Egentligen kan jag ju ladda ner dem, och förmodligen finns de på Spotify. Men av ren besinningslös bakåtsträvan vill jag, precis som i min ungdoms dagar, köpa skivorna och få hem dem innan jag börjar inlyssning. Det är en fix idé, och inget som går att bryta, tyvärr. (Men den här månaden kanske jag får göra ett par undantag.)