tisdag 26 oktober 2010

#142. Tradera-mysterier.

Har upptäckt något lustigt/märkligt.

När jag jagar skivor på Tradera är det ett gäng återkommande namn som oftast är med och duellerar om dyrgriparna. Samma personer lägger ofta också själva ut skivor till försäljning. Inte så konstigt. Men samtidigt...
Samma person som sålde på mig ett gäng skivor med Smog och Felt var nu med och slogs om Teenage Fanclubs debutskiva.
Samma person som sålt mig skivor med Bonnie "Prince" Billy och Archers Of Loaf kämpar med näbbar och klor om Robert Forster och BMX Bandits.
Jag försöker frammana en bild av hur deras skivsamlingar ser ut (eftersom de budar på skivor bör de ju rimligtvis ha skivsamlingar, eller hur?) och tycker mig ana hyllor liknande mina egna. Ändå är det skivsamlingar där man uppenbarligen har gjort sig av med element som är så fullkomligt omistliga i min egen. Inget Felt men däremot Teenage Fanclub? Ingen Bonnie "Prince" Billy men däremot BMX Bandits?
Det går inte ihop.

2 kommentarer:

Martin sa...

De kanske sitter på dubletter?

Ett tag fanns det en kille på ebay som tokbjöd på Weller-, något fotbollslag- och någon av de brittiska tv-serielångkörarna-relaterat. Ger mig fan på att han hade vunnit stort på någon lottovariant. Tack och lov verkar han ha brännt pengarna nu.

Niklas sa...

Så kan det ju förstås vara, även om jag vet att mannen som sålde mig Felt och Smog-skivorna faktiskt gjorde det för att han ledsnat på dem (han sa det själv). Inget fel i det, naturligtvis, men jag har själv väldigt svårt att tänka mig att göra mig av med skivor jag en gång gillat. En del mög har jag gjort mig av med under åren, men det är alltid sånt jag aldrig gillat från första början.

Antar att han var en rival, åtminstone i Weller-auktionerna, den mannen du beskriver?