onsdag 23 juli 2014

En låt #36.


Idy Lynn - Up In My Mind

På morgonen på väg till jobbet brukar jag ha svårt att bestämma mig för vad jag vill lyssna på. Då är shuffle-funktionen i iPoden guld värd. Särskilt roligt blir det när jag slängt in rejält med samlingsskivor i spelaren. Då blir det extra intressanta kombinationer. Som när stompig northern soul övergår i tysk bossa nova, vidare till skrammelpop från Merge-samlingen "Old Enough To Know Better" eller något skimrande från valfri Fading Yellow-volym.

Jag har naturligtvis lyssnat igenom samtliga Fading Yellow-skivor i min samling, men ganska ofta medan jag gjort något annat. Jag har gått in och ut ur vardagsrummet, missat delar av eller hela låtar, och sen inte riktigt kommit mig för att lyssna igen, för att andra skivor kommit emellan. Det måste vara förklaringen till att jag missat Idy Lynns magiska "Up In My Mind". När den dök upp i öronen imorse var den en uppenbarelse. Som en pårökt Margo Guryan, med en melodi svävande som en doft genom luften.

Men vem är Idy Lynn? Fråga inte mig. Hon tycks inte ha släppt mer än singeln där denna låt är b-sida, och på internet finns inga ledtrådar. Bara fler lyssnare som ställer samma fråga. 

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det här var ju sjukt bra! Låter precis som en pårökt Margo Guryan. Några andra från den Fading Yellow-skivan som är värda ett omnämnande?

Niklas sa...

Ska ge skivan en hel lyssning igen snart. FY-skivorna är generellt väldigt bra, men när jag lyssnar igenom en hel skiva har jag svårt att plocka russinen ur kakan, det blir enklare när en låt dyker upp mitt i en ström annan musik.