tisdag 13 december 2011

#280. Real Estate.

Ja, Real Estate, ja. Ännu ett sånt där bandnamn som flimrar förbi på bloggarna jag läser, ännu ett sånt där bandnamn som får mig att tänka: "Det där är nog inget för mig" och bläddra vidare. Men läser jag om deras mixtape på Throw Me Away, och blir genast mer nyfiken. Yo La Tengo, Prefab Sprout, Pavement. Band jag älskar. John Fahey. En musiker jag är otroligt nyfiken på (hans box "Your Past Comes Back To Haunt You" önskar jag mig i julklapp, om någon undrar). Med de influenserna kan väl musiken inte bli dålig?

Så läser jag en recension av deras Debaser-konsert i DN, där recensenten nämner The Go-Betweens, och jag är såld. Idag köpte jag senaste skivan, "Days" på Pet Sounds. Kommer inte hinna lyssna på den idag, men jag återkommer säkert med ett utlåtande vad det lider. Det här ska bli spännande.


5 kommentarer:

thisismycat sa...

Jag vet inte om jag håller med om så många band som räknas upp här, men visst är de bra - Real Estate. Väldigt bra. De spelade ju i Stockholm häromdagen.
Tycker bäst om senaste skivan, de andra är så löst sammanhållna och vingliga. Den här är mer koncentrerad och fokuserad.

Filip sa...

Tror absolut inte att du kommer bli besviken. Nya skivan är en riktig pärla. Helt klart topp tio för mig i år.

thisismycat sa...

En av skivan allra finaste spår (och väldigt mycket Fender-gitarrer på en gång):
http://youtu.be/5-Vq27GkoZU

Johan sa...

Håller med föregående talare om att de band som räknas upp (med undantag för Pavement) inte känns helt klockrena för att beskriva hur Real Estate låter.

Hursomhelst är det en sjukt bra skiva!

Niklas sa...

Alltså, banden är ju inte nödvändigtvis band som låter som Real Estate, men det är band som finns med på deras mixtape på Throw Me Away. Och finner man ett bands smak sympatisk finner man säkert deras musik sympatisk, även om det inte låter särskilt mycket som inspirationskällorna.