söndag 11 december 2011

#279. Adjö Twitter.

Idag skrev jag mitt sista inlägg på Twitter. Det kanske blir ett nytt konto någon gång i framtiden, jag kan inte lova att jag håller mig borta för alltid, men för den här gången är det finito. Jag insåg att av alla företeelser man kan stressa upp sig över på nätet är Twitter det mest stressande. När man, som jag gjorde, följer ganska många människor, börjar det ticka på med olästa tweets ganska snabbt. Den där ettan i webbläsaren som indikerar att det finns något oläst blir snabbt en tvåa, och en trea, en fyra, en tia... Och då blir impulsen genast att titta efter vad som skrivits. Har man tur är ett av tio av alla dessa tweets något som är värt att läsa. Resten är slöseri med tid och energi. Jag har heller inte haft tålamod nog att verkligen lära känna någon på Twitter. Det finns ett antal personer jag inte har kontakt med genom andra kanaler, och dem kommer jag att sakna, men det har hela tiden rört sig om en ganska sporadisk kontakt, så det kommer inte lämna något större hål efter sig, i negativ bemärkelse. Däremot kommer det lämna en lucka (eller snarare: mängder av små, små luckor) i mitt dagliga schema, som jag ser fram emot att fylla med annat. Bloggande, kanske.

2 kommentarer:

thisismycat sa...

Bravo! Jag tycker faktiskt att Twitter är ganska äckligt. Den här korta, upphuggna kontakten - den leder ju faktiskt ingenvart.
Att "det goda samtalet" skulle föras på Twitter, det tror jag faktiskt inte en sekund på.

Niklas sa...

Nej, det tror inte jag heller. Ett samtal förs, men det är väldigt ryggdunkande och inte särskilt inbjudande. Och är det ett samtal man överhuvudtaget vill vara del av? Det där kortfattade, där man alltid måste begränsa sig av utrymmesskäl. Nej tack.

Dock saknar jag en sak som Twitter gett mig, och det är en nyhetsrapportering med andra vinklar än media i övrigt ger mig.