måndag 28 februari 2011

#187. On hold.Jag vet inte om jag är lättdistraherad eller lättuttråkad eller om jag bara insett att dygnet har för få timmar och livet för få dygn för att man ska slösa dem på sånt man inte gillar. Nu kan jag förvisso inte säga att jag direkt ogillar vare sig tv-serien "Rubicon" eller filmen "The Soloist", de är välgjorda, habila hantverk båda två, och för något år sedan hade jag säkert sett klart dem båda, nickat och uppskattat. Men inte nu. "Rubicon" har jag lämnat hängande mitt i, trots att jag finner den hyfsat engagerande och tycker huvudpersonen är trevlig att titta på (gillar hans stil - välklädd men sjavig, kavaj, skrynklig skjorta och slips på sniskan). Jag har bara svårt att i längden bry mig särskilt mycket om historier som så starkt är intrigbaserade. Faller sällan för filmer eller serier där enda incitamentet att fortsätta kolla är att få veta hur det går. Det finns mysiga karaktärer i "Rubicon", men jag vill se mer av dem, och mindre av gluttande genom persienner och smygande genom mörka gränder. När det väl dyker upp karaktärsmoment är de oftast av typen will he or won't he hångla upp sin störiga arbetskamrat...
Nej, tyvärr "Rubicon". Du är bra, men jag orkar inte lägga fler timmar på dig. (Om inget drastiskt händer.)

"The Soloist" har Robert Downey Jr i huvudrollen som snabbsnackande och lätt cynisk journalist (en karaktär han kan spela i sömnen) som snubblar över en story om en hemlös man som en gång i tiden var ett musikaliskt underbarn. Jag har sett halva, och kommer nog inte se mer. Jag vet inte. Filmen är fortfarande på och pausad i bakgrunden på datorn, och har så varit i över två veckor. Chansen att jag ser kart den är inte överdrivet stor.

Samtidigt; ser jag inte klart dem har ju all den tid jag hittills lagt ner på att titta varit helt förgäves. Och har jag i så fall inte slösat mer tid än jag gör om jag faktiskt fortsätter titta?

Dilemman, Dilemman.

3 kommentarer:

Filip sa...

Äh, det är ju inget dilemma. Klart att du ska se klart Rubicon! Jag tycker att de starka personporträtten är minst lika bidragande som spänningshalten. Utöver den lättomtyckta huvudpersonen har du ju Truxton, övriga i spaningsgruppen (f f a "nörden") samt den äldre schack-farbrorn som ständigt ligger på gränsen till att spela över. Alla personer som jag gärna skulle vilja se mer av i en andra säsong.

Men nu blir det ju inte så, och besvikelsen är fortfarande lika stor efter beskedet om att serien inte får fortsatt airtime.

Johansson sa...

Stänger du aldrig ner datorn?..:)

Niklas sa...

Filip: Började faktiskt kolla igen, och avsnittet med lögndetektortestet var ju riktigt kul, så vi kör på fram till slutet. Men "The Soloist" ger jag upp.

Johansson: Faktiskt inte. Väldigt sällan i allafall.