måndag 26 juli 2010

#77. The Walking Dead.

Robert Kirkmans långkörare "The Walking Dead" är inget jag tidigare skrivit om här på bloggen, trots att det är den serie jag läser med störst behållning varje månad. Kirkmans ambition har varit att göra "a zombie movie without end", en historia om världen efter zombiekatastrofen, som fortsätter långt efter att filmernas eftertexter börjat rulla.

Så här 75 lösnummer efter starten kan jag konstatera att Kirkman lyckats riktigt bra. Karaktärer har tillkommit, karaktärer har dött, men huvudpersonen Rick Grimes kämpar på. Serien handlar inte ens särskilt mycket om zombies längre, utan mer om hur människan försöker skapa sig en dräglig tillvaro i en värld som gått åt helvete.

Det återstår väl att se om Frank Darabonts kommande teveserie får fortsätta såpass länge, eller om den kommer fokusera på mer generiskt zombiesplatter. Just nu får det gärna bli hur det vill med den saken. Bara det faktum att teveserien snart har premiär är gott nog. En teasertrailer visades på Comic Con i helgen, och... Ack, mitt arma nördhjärta... Det här ser ju helt fantastiskt ut!Nyfiken på serien? Delar av första numret finns nu som motion comic. En försmak på vad det handlar om. Dock gör sig storyn bättre med Charlie Adlard vid ritbordet. Tony Moore i all ära, men Adlards lite kantigare, mer realistiska teckningar är halva behållningen med "The Walking Dead".

Inga kommentarer: