tisdag 20 juli 2010

#74. Problemet.

Jag har ett problem. Våga inte kalla det ett i-landsproblem. Det är ett problem som äter upp mig. Problemet består av följande:

1) En skivsamling som vuxit ur sitt förvaringssystem. ELFA i all ära, men även det bästa har sina begränsningar.
"Köp färre skivor då!"
Mmmmm. Lär ju hända.2) Lösningen? Jag byter ut alla jewelcase mot plastfickor! Lite tråkigt, för jag tycker om mönstret som skivryggarna bildar i hyllan, men vad gör man inte...
3. Och här kommer det huvudsakliga problemet. Det är stört omöjligt att hitta plastfickor som rymmer både skivan, konvolutet och skivryggen. Skivryggen är ju betydligt längre än konvolutet, så en för liten ficka innebär att baksidan måste vikas. Och det vill man ju inte. Någon som har något tips?

7 kommentarer:

thisismycat sa...

Ja, det där är ju precis en sån fick som jag har. Fast jag har den på andra hållet så att baksidan sticker ut lite. Du fick ju Action Biker-skivan i en sån ficka.
SOM DU FÖR ÖVRIGT ALDRIG LAGT IN I DIN SKIVSAMLING! INTERNET LJUGER ALDRIG!

Niklas sa...

Hittade faktiskt fickor med plats även för baksidan, men de kostar lite mer. Kanske blir en beställning sådanna vad det lider.

Vad gäller ditt påstående om Action Biker vill jag hävda att det är lögn och förbannad dikt. Har aldrig - jag repeterar - ALDRIG, vare sig köpt eller fått någon Action Biker-skiva av dig. Du måste blanda ihop mig med någon annan.

Martin sa...

Tänkte tipsa om de där andra lite dyrare plastfickorna men det ordnade sig ju tydligen ändå.

Niklas sa...

Jo, hittade dem på Kjell och co. Kommer kosta en förmögenhet att köpa till hela samlingen, men får väl ta några i taget.

thisismycat sa...

Va!? På riktigt! Jag skickade med Action Biker-albumet med serieboken du köpte av mig! Som en slags försoningsgåva för att jag blev så sen med att skicka den. Nu minns jag inte ens vad det var för bok...

Niklas sa...

Det var märkligt! Det var Pirinen-boken jag köpte av dig. Såg inte till något album. Kan vara så att jag öppnat paketet lite för övrigt och skivan följt med omslagspapperet ner i soporna. Snopet i så fall. Jag gillar ju Action Biker och hade gärna haft skivan. Det var en fin gest hursomhelst. Uppskattas! Så får jag be om ursäkt för att jag var sen med betalningen också.

Niklas sa...

Haha! Vad fan! Nu öppnar jag boken, och skivan ligger ju där! Jag har inte haft tid att läsa "Kvarteret Kolossen" ännu, bara bläddrat i den, och då har jag missat skivan. Ja, det fanns en anledning till att jag skaffade glasögon! Det här var dagens roligaste.