tisdag 8 oktober 2013

Önskelistan (vinyl).

Jag har funderat på det här med skivor och kommit fram till att en övergång till vinyl börjar kännas aktuell. Inte så att jag kommer byta ut hela skivsamlingen mot vinyl, det är helt enkelt inte möjligt. Men när det kommer till inköp av nysläppta skivor är det nog slut med cd-formatet för min del. Dessutom har jag tänkt att jag ska försöka jaga rätt på mina milstolpar, skivorna som verkligen format mitt musiklyssnande mer än andra, i vinylformat. Om ni ramlar över någon av skivorna nedan och inte själva nödvändigtvis måste ha den så vet ni vem ni ska vända er till. Observera att jag inte bryr mig nämnvärt om originalpressningar eller dylikt, jag köpte hellre en pressning från 2010 för hundrafemtio kronor än en från -68 för tvåtusen.

Listan uppdateras kontinuerligt.

Beach Boys - Pet Sounds
David Bowie - Low

Bill Callahan - Sometimes I Wish We Were An Eagle
The Clientele - Suburban Light
The Clientele - Strange Geometry
The Clientele - The Violet Hour
The Clientele - God Save The Clientele
The Cure - Disintegration
Miles Davis - Kind Of Blue
Miles Davis - Bitches Brew
Nick Drake - Five Leaves Left
Nick Drake - Bryter Layter
Nick Drake - Pink Moon
Bill Fay - Bill Fay
Felt - Me And A Monkey On The Moon
Robert Forster - The Evangelist
Tim Hardin - 2
Michael Head & The Strands - Introducing The Strands
The Ladybug Transistor - The Albermarle Sound
Lambchop - Is A Woman
The Legends - Up Against The Legends
Curtis Mayfield - Curtis
Curtis Mayfield - There's No Place Like America Today
Van Morrison - Veedon Fleece
Van Morrison - Tupelo Honey
New Order - Technique
The Notwist - Neon Golden
Pixies - Doolittle
The Radio Dept - Lesser Matters
The Radio Dept - Pet Grief
The Radio Dept - Clinging To A Scheme
Red House Painters - Ocean Beach
Ride - Nowhere
Slowdive - Souvlaki
Slowdive - Pygmalion
Smog - Red Apple Falls
Songs: Ohia - The Lioness
Songs: Ohia - Magnolia Electric Co.
Sonic Youth - Daydream Nation
The Zombies - Odyssey & Oracle

8 kommentarer:

Gustav sa...

"Nowhere" har jag, men lär aldrig sälja. =) "Ocean Beach" har jag letat efter länge, men den går typ aldrig för under £100. :(

Min pappa sålde nyligen sina jättegamla pressningar av Nick Drake-skivorna, vilket gjorde mig heldeppig. Rätt dumt av mig egentligen, det finns ju återutgivningar som både är billigare och låter bättre. Men det är ju något visst med riktigt gamla LP-omslag som är lite naggade i kanten...

Niklas sa...

Gah, avis! Den finns på Tradera ibland ("Nowhere" alltså), men den brukar gå för en del. "Ocean Beach" har jag aldrig ens sett på vinyl, och Clienteles "The Violet Hour" tvivlar jag på ens finns utgiven som LP. Men drömma kan man ju alltid.

Jo, jag har gjort ett aktivt val att strunta i nostalgivärdet. Håller med om att det är kul med originalutgåvor, men kanske inte värt flera hundralappar extra.

Gustav sa...

Jag hade turen att hitta den för under hundralappen på den namnlösa skivbörsen mittemot Record Hunter. Men det var nog tio år sedan, om inte mer, känns som att priserna på gamla vinyler gått upp de senaste åren. Sedan har ju flera av de små skivbörsarna som ofta tog in gamla indieskivor försvunnit. Pet Sounds har väl en del begagnat, men inte direkt till bra priser.

Mark Kozeleks skivor släpps bara i ganska begränsade utgåvor på vinyl, vilket gör att de som florerar på eBay alltid har vansinniga priser.

En sökning på Musicstack brukar kunna ge en hint om en skiva finns på vinyl eller inte. :)

Niklas sa...

Jo, cd-skivans fall har ju gett lpn ett uppsving, helt klart. Kul att se att en del gamla godingar trycks upp på nytt. Såg Teenage Fanclub-skivor på Bengans i lördags, dock för över 200 kronor... Jag tror jag väntar lite med dem.

Gustav sa...

Ja, kul med nytryck, mindre kul med höga priser. Delicious Goldfish ute i Solna ligger ju lite dåligt till, rent geografiskt, men fint utbud och okej priser på många indieklassiker. :)

Niklas sa...

Just det, bra tips! Hade glömt att den butiken fanns.

Martin sa...

Köpte faktiskt Nowhere på vinyl för en tia härom året men sån tur ska man nog inte räkna med.

Niklas sa...

Säg inte det, jag hade sån tur att jag fick min brorsas ex, alldeles gratis, i födelsedagspresent. Han hade dock gett över 200 för den.