måndag 13 juni 2011

#221. Adjö City...

Läste precis att tidningen City lägger ner. Sorgligt. Den enda gratistidningen värd att läsa. Att det samtidigt uppenbarligen finns en marknad för Metro är som ett dåligt skämt. Metro är en samling notiser klippta från MSNs startsida, typ. City har duktiga skribenter, egna vinklar och uppslag, vågar vara obekväma och vågar skriva om sånt som händer och hänt utanför innerstan och tullarna. . City är enda gratistidningen som vågar ägna ett uppslag åt något så smalt som tidningen Kris, eller idag, Stig Claesson. (Att de i en faktaruta placerad precis intill ett foto av nämnde Stig, taget 2001, hävdar att han dog 1998, det får man ha överseende med).

Andra skäl att sakna City:


1. De är en viktig del i mina morgonrutiner på måndagar och torsdagar. Aldrig bussen från Högdalen utan en City i näven.

2. Lina Neidestams serie "Zelda".

2. I och med deras sistasida med 22 frågor till någorlunda kända och aktuella svenskar, har jag hittat ett bergsäker metod till att klargöra om någon är värd att tas på allvar eller inte. Alla som inte ger samma svar på frågan "Kvaliteer du uppskattas hos män" som på "Kvaliteer du uppskattar hos kvinnor" går bort. Direkt.

Inga kommentarer: