söndag 2 februari 2014

Veckans musik, vecka 5.


Kommentarer:
Jag har skaffat en ny dator, och jag har börjat digitalisera min skivsamling på nytt efter hårddiskkraschen. I och med det har jag också upptagit en gammal ful ovana: jag har börjat med Last.FM igen. Detta trots det brandtal jag skrev för några år sedan när jag avregistrerade mig och svor att aldrig återvända. Jag inbillar mig att jag kan hantera det den här gången. Visar det sig att jag har fel ryker det igen.

Den här veckan har jag mest petat in skivor jag har på vinyl, eftersom cd-versionerna av dessa skivor låg lätttillgängligt i en pappkasse i väntan på eventuell försäljning. En del annat har också digitaliserats, sånt som av en eller annan anledning inte legat nerpackat i källaren tillsammans med resten av skivsamlingen. Ganska befriande med ett så pass begränsat urval, faktiskt.

Laura Veirs "Carbon Glacier" är verkligen jättebra. Hittade den på Myrorna för någon vecka sedan, på cd då. Det slinker fortfarande med en och annan sådan när andan faller på. Boards Of Canadas senaste, "Tomorrows Harvest" har jag inte hunnit bilda mig någon riktig uppfattning om ännu, men en av veckans musikaliska höjdpunkter var "White Cyclosa"i lurarna medan tunnelbanan åkte över bron mot Alvik med vinterdystopisk utsikt över gråvitt Stockholm utanför fönstret.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Haha! Minns så väl det där inlägget. Bättre lycka den här gången.

Såg Laura Veirs live i Lund för några år sedan, tror det var i samband med July Flame-skivan som jag lyssnade väldigt mycket på då. Har knappt lyssnat de senaste åren, men hon verkade väldigt sympatisk och det är ju alltid ett välkommet karaktärsdrag.

Niklas sa...

Jag får så lätt fix idéer. Facebook, Twitter, allt det där jag hoppade av i den svängen är jag tillbaka på. Har till och med Instagram numera. Är i teknikens våld!

"July Flame" har jag lyssnat massor på. Verkligen en fantastisk skiva.