söndag 7 oktober 2012

En låt #22.

Lambchop - Is A Woman

Trots ett evinnerligt lyssnade på "The New Cobweb Summer", som var med på en skiva som medföljde tidningen Uncut någon gång 2002, var det först när jag såg videon till "Is A Woman" som jag förstod att jag var tvungen att ha skivan med samma namn. Den är numera en av mina absoluta favoriter, framförallt en skiva jag återkommer till den här årstiden, och videon är ända sedan jag först såg den bland det finaste jag sett. Lambchop, mina vänner:


2 kommentarer:

daniel sa...

Sjukt fin vuxenrock, Lambchop. Har dock inte botaniserat i de senare skivorna, men Is A Woman är en sån där melankolisk, fredagskväll, rödvinsskiva. Tycker mycket mycket om den och upptäckte den alldeles för sent.

Niklas sa...

Köpte "Mr. M" för några månader sedan. Fin. Dock inte lyssnat på den fullt så mycket som den förtjänar att lyssnas på. Har slölyssnat på deras andra övriga skivor från senare år, och allt låter fint, men inget har gett några bestående intryck. Ett problem med Lambchop är att de kräver ett par lyssningar för att fastna. Till en början är det lätt att få den felaktiga uppfattningen att allt låter likadant.