måndag 9 februari 2015

Wounded Wolf Press.


I fredags kom ett paket från Wounded Wolf Press. Fem böcker och sju skivor. Hett efterlängtade. Det var länge sedan jag stötte på ett förlag eller skivbolag, allra minst kombinationen av just dessa, som jag klickat så med. Jag hittade dem av en slump för några veckor sedan, och då de hade ett vintererbjudande där det gick att få hem ett helt gäng böcker och skivor för en relativt billig penning slog jag till. Jag fick ett personligt tackmail av mannen bakom förlaget, vilket jag tyckte var lite rörande.

Om böckerna kan jag än så länge inte säga mycket mer än att de är vansinnigt snygga och genomarbetade, åtminstone estetiskt. Jag har inte hunnit läsa dem, så jag kan inte säga så mycket om texterna. Rolig bonus är att flera av böckerna innehåller "bonusmaterial" såsom bokmärken, små tavlor och annat krimskrams, som gör det till en liten julafton att slå upp böckerna för första gången. Bilden nedan hamnar i en ram och sedan någonstans på väggen inom kort.


Jag är inte igenom samtliga skivor ännu, men kan säga med säkerhet att jag verkligen tycker om det jag hört, framförallt The Hogweed And The Aderyns skimrande folkpop, någonstans i gränslandet mellan Taken By Trees "East Of Eden" och typ Linda Perhacs, men också Ashberrystämningsbyggen, som låter som något som hade platsat på Virginia Astleys "From Gardens Where We Feel Secure".


Omslagen är också värda några extra rader. Titta bara på det lilla instrumentet (en luta?) på framsidan av The Hogweed And Aderyn-skivan. Snidad i trä!

Inga kommentarer: