söndag 1 februari 2015

Så blev det helg igen.

Jag ska verkligen inte klaga. Den förkylning som tagit familjen i besittning är, så här långt, av det mildare slaget. Lite snuva, några hostningar, inget värre.

Men vi har hållits fångar i lägenheten av vädret också. Något faller från skyn, vitt som snö, tungt som regn, det landar och det breder ut ett täcke av sörja över allting, och det både ser ut och känns förjävligt därute. Vi lämnade hemmet för att handla mat igår, och kom levande tillbaka med blotta förskräckelsen. Sen blev det kväll. Mikaela lagade ugnsbakad rotselleri med hasselnötsmajonäs, parmesan och persilja. Lite kallskuret till det. En öl. Semlor och whisky och pussel när Frank somnat.

Vi har spelat två omgångar kortspel med svamptema. Roligt för hela familjen.

"Den Goda Viljan" 1) i datorn, Donna Tartts "Steglitsan" 2) på nattduksbordet och Amasons "Sky City" 3) i högtalarna.

Det var helgen vecka fem det.

Utsikten i sovrummet.
1) Jättebra, förstås, och ganska tung.
2) Är försiktigt optimistisk, men anar ibland oråd också, en känsla av spretighet, av trådar som inte kommer knytas ihop, av manisk berättarglädje på bekostnad av struktur och poäng. Ber att få återkomma när jag läst mer än en femtedel. En riktig bladvändare är den om inte annat.
3) Ungefär så bra som alla skriver, åtminstone första halvan, sen sakta den ner något. Skivan har några framtida popklassiker på hand, det måste alla hålla med om.

Inga kommentarer: