lördag 10 januari 2015

Denna vecka.

Låg aktivitet på bloggen just nu. Mycket jobb och mycket elände i världen upptar min tid och min tankeverksamhet. Ett och annat har jag ändå hunnit med i veckan, även om jag inte skrivit om det. En del har hamnat på Instagram, och jag tänkte jag skulle dela med mig av det även här, med lite längre förklaringar än vad jag mäktar med på Insta (hatar att skriva på telefonen, mina fingrar kommer nog aldrig vänja sig vid att trycka på en skärm istället för på faktiska knappar).Vykort! Jag har börjat tapetsera ena sidan av min vinylhylla (IKEAs expedit, ful  men funktionell) med vykort jag köpt på mig eller hittat som kvarglömda bokmärken i second hand-böcker. Gillar vykort. Som konst, men billigt. Och expeditsidan blir lite som en egen privat Tumblr, där bilder jag gillar dyker upp i mitt blickfång närhelst jag riktar blicken åt det hållet. Funderar så smått på att börja samla på allvar och sätta in i ett album, om så bara av den anledningen att bilder är väldigt kul att titta på.


Har länge varit sugen på att köpa mig en ljusslinga från Iris Lights, som jag tycker ger ett behagligt och småfestligt sken. Istället köpte jag ett billigare alternativ på Clas Ohlson, men färgerna var inte optimala. Därefter inleddes det kanske något omständliga projektet att få själva lyktorna att likna Iris Lights så mycket som möjligt. Först badade vi dem i ljummet vatten så färgen skulle gå enkelt att skala av. När all färg var borta inhandlades silkespapper, och vi började tapetsera bollarna i olika färger.


Och så här blev resultatet: som Iris Lights, men några hundra billigare. Väl värt lite pysslande.


Igår köpte jag också äntligen ett par kängor av märket Grenson, som jag tänkt köpa i över ett år utan att komma till skott. De var nedsatta med 30 % och därmed en tusenlapp billigare än vanligt. Mycket nöjd! Värt att jaga runt i hela stan under julrean för. I veckan lämnar jag in dem för sulning. Sen jävlar!

2 kommentarer:

daniel sa...

Själv sugen på Grenson, men köper i så fall på nätet. Hur upplever du dem? Breda? Smala? Har väldigt breda fötter och höga vrister så kan vara lite svårt att få "normala" skor att passa..

Niklas sa...

Har också breda fötter, men de här sitter verkligen bra på mig, och då har jag ändå valt min ordinarie storlek och inte behövt gå upp, vilket ofta annars är fallet för min del. Så gå på din ordinarie storlek, borde funka!