tisdag 25 november 2014

Hej, det är jag!

Det är ganska tyst här just nu. Jag har redan varit inne på varför. Inspirationen att skriva, att överhuvudtaget göra något kreativt, lyser med sin frånvaro. Den mesta tiden och tankeverksamheten går åt till jobb just nu, faktiskt. Helt ofrivilligt. Jag vill stänga av, men det är svårt. För mycket ovisshet, för mycket frustration. Jag längtar efter julledigt, efter att få vila ut. Och jag tänker mycket, fortfarande, på hur ett annat liv skulle kunna se ut. Ett liv utan stora omkostnader, utan krav på stora inkomster. En dag kanske.

En glädjande nyhet är att jag ramlade över Alice Coltranes "Journey In Satchidananda" på Myrorna i förra veckan. Har varit nyfiken på henne ett tag, men inte kommit mig för att vare sig köpa eller provlyssna. Nu stod den där i skivhyllan, i det osexiga formatet cd förvisso, men för blott någon tjuga, och då kunde jag inte låta bli. Helt overkligt bra skiva.4 kommentarer:

daniel sa...

Alice Coltrane! Flumjazz! Kul att du hittade den så billigt. Tror jag fortfarande är skyldig en frijazz-lista till dig, men ja - som du säkert vet: tid, ork, inspiration.
Inte särskilt inspirerad över något alls så här års, allra minst musik.
Men en dag kanske den kommer...

daniel sa...

Jag vet inte om du använder Spotify eller så, men undrens tid är uppenbarligen inte förbi. Jag slängde ihop en lista! Inte nödvändigtvis renodlad frijazz (och vad är egentligen - den ska ju vara just fri?).
Vi kallar det jazzflum: http://open.spotify.com/user/thisismycat/playlist/5Kn73aOwqNI50RfuyB34Mk

Niklas sa...

Tack, snällt! Har inte Spotify på min dator, men ska fixa, tids nog. Kanske imorgon. Jobba hemifrån-dag känns som bra dag för flumjazz. Eller jazzflum.

daniel sa...

Hoppas du gillar/gillade den!